Wednesday, April 17, 2019

Регистрация в директории на сайт

Един от доста остарялите методи за линк билдинг е именно услугата "Регистрация на сайт в директории".

Често, наши клиенти ни задават въпросите: "Струва ли си да добавяме сайта в директории", "Работи ли още стратегията с директориите за статии", както и много други подобни.
Е, в настоящата статия ще Ви отговорим кратко, точно и ясно, за да знаете занапред как да движите линк билдниг кампанията си, както и да прецените сами, дали да ползвате безплатните и платените ресурси от директориите...

На първо място, нека кажем в България, какво е положението с каталозите на сайтове и директориите за статии. И двата типа сайтове  често са на собственици на СЕО агенции, които са им дали максимална тежест, естествено според възможностите, т.е., ако получите обратна връзка от подобни сайтове, то по презумпция ще получите тежест. Каква е тази тежест, зависи от много неща, за които сме писали много в официалната страница на компанията и за които призовававме ежедневно са следите новостите, но сега да се върнем на темата, а именно, регистрация на сайт в директории и каталози.

Всъщност, три са основните типа сайтове, от които безплатно да извлечете линк.
- Каталози на сайтове
- Фирмени каталози
- Директории за статии.

Ще започнем от директориите за статии. Безплатните директории за статии често позволяват добавяне на статия, но след определено време премахват линка, което автоматично означава, че бихте имали ефект, но краткотраен. Във времето се получава следното... Губите съдържанието, за сметка на собствениците на директориите за статии, които получават уникално съдържание.
Как да заобиколим този неприятен момент? Често директориите за статии имат вратичка, някой предлагат и платени публикации, други можете да потърсите съдействие, за да си заплатите някаква символична сума, за да Ви оставят линка дългосрочно.
Е, тук е мястото да кажем, че безплатното в много аспекти излиза скъпо.

Фирмените каталози. Чудесно е да добавяте сайта си във фирмени каталози, но съветът ни е да пишете уникално описание за всеки един бизнес каталог, както и да добавяте подробна информация, например Фейсбук пейдж, Туитър акаунт и т.н.

Каталозите на сайтове -  истината е, че много от старите каталози вече не работят, с други думи, можете да добавяте, но трябва да знаете, че линковете ще са за определено време.

Няма как да пропуснем лниковете от социални мрежи, но не тези - глобалните, а българските такива. Вярно е, във времето много български социални мрежи отпаднаха, но все още има работещи, на които сайтовете се стараят да ги запазят. Такива са pal.bg, po-taka.com и други.

За финал, съветваме Ви да не добавяте безразборно сатовете си в места, които позволяват това, а да направите стратегия за SEO.
Ако не знаете как, то можете да потърсите професионално съдействие.

0 comments:

Post a Comment