Tuesday, June 30, 2020

Безплатна интернет реклама

Как да рекламираме безплатно в Интернет 


Какво е доброто в Интернет като ресурс за организиране на реклама? Първо, в наше време почти всеки има достъп до световната мрежа. Тоест ще намерите целевата си аудитория с почти сто процента вероятност. И второ, Интернет е евтина реклама и често е безплатна.
Просто трябва да разберете как и на какви места да рекламирате. Нека поговорим днес за начините за провеждане на рекламна кампания в Интернет безплатно.
Сайтове за безплатни обяви
Много от тях са добре индексирани от търсачките. Само си представете как вие сами бихте търсили вашия продукт, какъв вид искане бихте дали на търсачката. И включете тези думи в рекламния си текст. Сега човек, който търси вашия продукт или услуга в Интернет, определено няма да мине. Много сайтове за безплатни обяви ви позволяват да оставяте връзки към сайта. Ако имате собствен интернет ресурс, не забравяйте да оставите линк към него.
Социални мрежи
Facebook, Instagram и вероятно някои други. Всеки ден стотици хиляди хора общуват и споделят информация тук. Разгледайте функционалността и рекламните възможности на тези социални мрежи. Създавайте групи или обществени страници в тях. Напълнете ги с интересно съдържание, така че потребителите да репостират. Така приятелите на вашите приятели ще научат за вашето съществуване безплатно. Организирайте конкурси, промоции, томболни награди. Всичко това ще ви помогне безплатно да достигнете до нова аудитория и да й предложите своя продукт или услуга.
Поставете адреса си на различни карти
Най-популярни са GoogleMaps и Bing Maps. Можете също да поставите връзка към вашия сайт там. Това не е само начин за пореден път да дадете информация за вашия магазин, салон или компания. На хората често им е трудно да решат да отидат някъде, защото не са сигурни, че няма да се изгубят. Картата надеждно ги освобождава от този страх.
Или могат да си представят, че трябва да отидат до другия край на града, като имат неясна представа къде е желаната улица. И картата ще им покаже, че е на три пресечки от собствения им дом. Така че картите са много полезен и напълно безплатен начин за реклама в Интернет.
Онлайн каталози
Има много онлайн директории и каталози на фирми. Не забравяйте да публикувате информация за себе си в тях. Много хора използват такива каталози, когато избират магазини, стоки и места. Това е удобно, защото можете веднага да сравните и изберете правилния, без да отваряте много отметки. Възползвайте се от интереса на потребителите. Попълнете информацията за себе си възможно най-подробно, без да оставяте празни полета. Не забравяйте, че тук е като - сравнете и изберете.
Размяна на банери
Ако имате собствен сайт, можете да обменяте рекламни банери с други сайтове. Естествено, не правете това с преки конкуренти. Техният банер, от своя страна, няма да украси вашия сайт. Ще изглежда диво. Но обменът на реклама с магазин от подобна ниша е по добрия вариант. 
Всъщност има много начини за безплатна реклама в Интернет. Опитът да обхване този океан от възможности в една статия е невъзможен. Но в крайна сметка ще дам още един съвет. Научете какво вече са направили конкурентите ви. Опитайте се да намерите своя продукт или свързани продукти, интересни за една и съща целева аудитория и да видите как и къде сте ги намерили. Направете същото и проверете резултата. Бъдете разнообразни и креативни рекламодатели. И тогава на ваше разположение ще бъдат всички безгранични възможности в Интернет.

0 comments:

Post a Comment