Wednesday, August 19, 2020

Търсене на работа през Интернет


Търсене на работа през Интернет, ценна статия за Уеб издатели
Търсене на работа през Интернет

При по-младите и по-възрастните смяната на работа е различна. В зависимост 4-те различни поколения, които в работния свят на работа и Jobs.bg преобладават, за вземане на решение за кариерата начинът е различен. Тези групи за rabota.bg са:
- традиционалистите – родени между 1928 и 1945 година;
- бейбибумърите – родени между  1946 и 1964 година, наречени така заради демографския взрив в САЩ след Втората световна война;
- генерация Хикс – 1965 и 1979 година;
- генерация Уай  - 1980 и 1995 година.

Последната генерация е Зет – родени след 1995 година. Първата група – традиционалистите, е извън пазара за работа вече. Възрастни, но пълни с енергия в сайтове за работа, са Бейбибумърите –  работохолици, изключително ефективни, възползвали са се и просперирали от бомбастичното икономическо развитие, добри заплати са получавали за работа и са могли добро качество на живот да си позволят. При тях няма постоянното – търся си работа. Интересното е, че много биха премисляли тези хора, преди работа да сменят – не биха я сменили, по-скоро, ако достатъчно добра причина няма. Определено с новия работодател първо договор биха подписали, преди старата работа да напуснат или да търсят нова в Jobs.bg.

При тях интересното е, че сигурност търсят, твърда стабилност, с лоялност и отговорност се ангажират и на тях може определено да се разчита много повече за каквато и да е работа. Те с енергия са пълни и за изпълнение нови задачи може да им се предоставят. Склонни са нови неща да учат и са готови да го направят, понеже им е интересно. „Търся работа” за тях е рядка комбинация. Те са вече свободни, малки деца не отглеждат и с работа могат да се разнообразяват и наслаждават, като харесват всичко онова, което правят. Те са иновативни при търсенето в Jobs.bg и са готови да се учат във всички случаи – определено им помагат децата да видят новите неща, които в технологиите се развиват, в rabota.bg, в социалните мрежи, в обявите търся си работа, и т.н. Въобще че са възрастни, не бива да се притесняват – спокоен трябва да е работодателят, че в тази възрастова група добър талант може да намери, който още 10 -20 години може за тях да върши добра работа.

0 comments:

Post a Comment