Thursday, July 15, 2021

Как да проектирате система за проследяване за вашия дом

 


Популярността на модерното LED осветление се дължи на уникалната му лекота на промяна на светлинния модел, без да променя самата осветителна система. LED модулите за магнитни релси за осветление заемат специално място в търговията, музея или изложбения бизнес, но гъвкавостта на релсите все повече привлича вниманието на дизайнерите на дома. Проектирането на релсовите системи за селска къща или апартамент няма да създаде трудности, като се има предвид, че с цялото разнообразие от дизайни и видове осветителни тела инсталирането на всички релсови системи се подчинява на същите принципи. Видове релсови системи по метод на монтаж. Преди да започнете проектирането е необходимо да вземете предвид, че всички шини за мобилни лампи обикновено са разделени на три основни класа:

 Профилите за вграден монтаж са предназначени за монтаж в канали от гипсокартон, в бетонна основа или в процепа на декоративни елементи на стена или таван. Каналът на шината се закрепва посредством декоративни фланци, които едновременно затварят пролуките между профила и основат.

 За монтаж в опънати тавани, конструкцията на шинопроводния канал е пригодена за закрепване на винилови листове, както се прави в стандартните профили за монтаж на опънати тавани;

 Шините за повърхностен или окачен монтаж включват тяхното фиксиране директно върху стената или тавана, както и върху специални скоби или закачалки.

 И трите вида шини имат еднакъв вътрешен дизайн за движение и фиксиране на осветителните тела. Пистови светлини за дома. Шина - еднофазна или трифазна. Еднофазните и трифазните шинопроводи се различават по броя на вътрешните контактни проводници. При еднофазните профили броят на проводниците е два, а при трифазните - четири. Четвъртият проводник в трифазна система е за неутрална връзка. Изборът в полза на трифазен шинов канал не зависи от захранващото напрежение, а се определя само от удобството при превключване на няколко групи осветителни тела. Няма такава възможност за еднофазен профил - всички осветителни тела се включват с един ключ.

 Структурни елементи. Дизайнът на всяка коловозна система се състои от множество универсални части, които правят възможно проектирането на шини с всякаква геометрия: еднофазни и трифазни релсови. Релсите се избират според необходимата дължина, въз основа на метърната стъпка на продавания профил; следови съединители (съединители) в диапазона - линейни, ъглови, напречни, Т-образни или гъвкави. Крайни капачки и захранващи модули - лява или дясна версия. Местоположението на заземяващия контакт служи като отправна точка за монтиране на дясната или лявата версия.

Пистови светлини за дома. Изчисляване на броя на осветителните тела. Изчисляването на броя на осветителните тела на шина има смисъл само за конвенционални лампи с нажежаема жичка или осветителни тела с метални халогенни лампи. За светодиодни източници на светлина такова изчисление няма смисъл, тъй като крайната мощност на шинопровода надвишава мощността на инсталираните осветителни устройства с десетки или пъти. Да вземем например релса която има максимален работен ток от 16 ампера. При захранващо напрежение 220 V този ток съответства на мощността на инсталираните осветителни тела от 3500 W. Не е трудно да се изчисли, че допустимият брой на 10 W LED осветителни тела е 350 броя.

Процедура за инсталиране. В опростени случаи, като се използват само прави участъци от шинопровода, монтажът се извършва директно на мястото на инсталиране. След свързване на захранването и инсталиране на осветителните тела се проверява тяхната работа. Двустранната лента може да се използва за предварително фиксиране на шината на шината към повърхността. В този случай един човек може лесно да се справи с инсталацията.


0 comments:

Post a Comment