Wednesday, January 26, 2022

Viseo - агенция за дигитален маркетинг и реклама - Edin.Click

 



 

SEO е стратегия за органично класиране в резултатите от търсенето за конкретни ключови думи, свързани с вашия бизнес. Когато съдържанието на вашия уебсайт се класира високо на страниците с резултати от търсачките (SERPs), е по-вероятно да привлечете потенциални купувачи. Ако търсят нещо, те вероятно търсят решение на проблем, който имат. Ако предложите работещо решение, ще имате нов клиент.

Социални мрежи

Facebook е една от най-големите рекламни компании в света. Като се превърна в социална мрежа, тя събра огромни количества данни за милиарди хора. Всички данни се съхраняват в сложни бази данни, които Facebook използва, за да направи най-точните реклами, които можете да направите. Можете да насочвате реклами, така че да достигате до множество хора. Това обаче не е рецепта за успех, но показва колко необичайно е извличането на данни във Facebook. Ще се насладите на здравословна възвръщаемост на инвестициите, използвайки Facebook Ads. Можете да насочвате по пол, образование, доход, местоположение, интереси, статус и значими събития в живота.

Мобилен маркетинг

Знаете ли, че над половината от всички мобилни търсения водят до продажби? Точно така! Още по-впечатляващо е, че когато става дума за местен бизнес, повече от три четвърти от търсенията завършват с офлайн покупка.

Агенциите за дигитален маркетинг имат няколко възможности за ефективна мобилна реклама. Има мобилни реклами в YouTube, реклами в приложението и други, за които е доказано, че дават впечатляващи резултати.

Маркетинг на съдържанието

Маркетингът на съдържанието е крал в наши дни. Това включва неща като редовно писане на публикации в блогове на вашия сайт и оптимизирането им за търсачките. Всъщност това е колко бизнеси са се разраснали от малки бизнеси с един човек до компании с много милиони долари.

Не е лесно редовно да пускате полезно и интересно съдържание, но агенция за дигитален маркетинг знае как да го направи. В допълнение към писането на публикации в блогове, маркетингът на съдържанието може да включва и създаване на инфографика, анализ на съдържанието и публикации в социалните медии.



Имейл маркетинг

Вярвате или не, имейлът все още има най-висока ангажираност и възвръщаемост на инвестициите за бизнеса. Солидният имейл списък е по-ценен от масовото присъствие в социалните медии. Това е така, защото алгоритмите на тези платформи за социални медии намаляват обхвата на вашите публикации, понякога значително. От друга страна е доказано, че имейлът генерира $38 приходи за всеки долар, похарчен за маркетингови методи, които го използват.

Една добра маркетингова агенция ще знае как да изгражда връзки безопасно и ефективно и да поддържа високи нива на ангажираност, така че имейлите действително да се отварят. Има също сегментиране и оптимизиране на последователността на автоответници, които се използват като част от маркетингова стратегия за имейл.

Как да изберем правилната агенция за дигитален маркетинг?

Най-добрата агенция за дигитален маркетинг за вашия бизнес трябва да притежава експерти с умения в услугите, споменати по-рано. Най-добрите от тях имат в своя персонал експерти от различни профили, които допринасят за успеха на всеки техен бизнес клиент. Това означава, че може да имат SEO гуру и специалист по Google AdWords Това са две различни области на маркетинга, които изискват два напълно различни подхода. Най-добрата агенция за дигитален маркетинг ще предостави опции както за платена реклама, така и за органичен маркетинг.







Как да изберем дигитална агенция?

Задайте правилните въпроси

За да сте сигурни, че избирате правилната маркетингова агенция за вашия бизнес, трябва да разберете какви са нуждите на вашия бизнес. Например, имате ли нужда от помощ за разширяване на вашия имейл списък? Искате ли да получите повече органичен трафик с SEO съдържание? Първо разберете какво ви трябва. Какви умения притежава вашият екип? Какво не могат да направят?

Правилните въпроси ще ви помогнат да разберете кого да наемете. Ето няколко основни въпроса, на които трябва да получите отговор, когато обмисляте наемането на маркетингова агенция:

Може би най-добрият показател за добра маркетингова агенция е как управляват бизнеса си. В крайна сметка, ако те са в бизнеса да помагат на други компании с техния маркетинг, те дават ли пример? Как изглежда техният собствен блог? SEO оптимизиран ли е? Лесно ли се чете? Какво ще кажете за социалните медии? Изпробват ли най-добрите маркетингови тактики в социалните медии? Как се класират в търсачките за ключови думи, свързани с техния бизнес?

Някои от тези подробности можете да разберете сами, а други можете да ги попитате. Ако не демонстрират, че използват ефективни дигитални маркетингови стратегии, това може да е знак, че всъщност не знаят какво правят.

Какви са основните им показатели за ефективност?

Ключовите показатели за ефективност (KPI) са показатели, които пряко корелират с това колко добре се представя даден бизнес. Искате да сте сигурни, че разбирате разликата между показателите за суета и KPI. Нещо като получаването на много харесвания в социалните медии е индикатор за суета, защото няма директна връзка с по-високи продажби.

Ако маркетингова агенция ви обещае, че ще ви гарантира определен брой харесвания всеки месец, няма да видите, че това води до повече продажби. Следните KPI се използват за измерване на истинския бизнес успех:

Броят на уникалните посетители. Обикновено колкото повече трафик получавате, толкова повече реализации от продажби ще имате. Предупреждението тук е, че трафикът трябва да бъде насочен, така че да получите посетители, които вече се интересуват от това, което продавате.
Време, прекарано във вашия сайт. Колкото повече време посетителите прекарват на вашия сайт, толкова по-вероятно е да ги убедят да купят нещо от вас. Ако съдържанието ви е много подходящо за техните нужди и желания, ще видите как прекарват повече време във вашия сайт. Това е един от показателите, които Google използва за класиране на съдържанието в SERPs. Бързото зареждане на страниците на вашия сайт също ще бъде фактор за това колко дълго някой остава на вашия сайт. Колкото по-бързо се зарежда вашият сайт, толкова по-малка е вероятността хората да напуснат по-рано.
Общи източници на трафик – Откъде идват хората, които посещават вашия сайт? Кои уеб страници се посещават най-много? Ако установите, че един вид външен сайт генерира много трафик, можете да съсредоточите маркетинговите си усилия върху него. Ако дадена публикация в блог получи много трафик, можете да я използвате като шаблон за бъдещи статии. По-голямата част от трафика ви идва ли от органични резултати от търсенето, социални медии или конкретни сайтове? Определени маркетингови кампании стимулират ли висок трафик?
Степен на отпадане – Степента на отпадане показва колко посетители на вашия уебсайт напускат скоро след като са го посетили. Ако имате висока степен на отпадане, това може да означава, че съдържанието, което посетителите ви виждат, не е подходящо или ценно за тях. Цената на клик (CPC) е показател, използван с платени реклами, където плащате само при кликване върху рекламата ви. Високата CPC може да означава, че рекламата Ви има добра ефективност.
CTR е показател, който измерва колко пъти е кликнато върху рекламата Ви спрямо броя на импресиите, които получава. Импресиите обикновено се отнасят до броя пъти, когато рекламата Ви е била гледана. Можете да използвате това, за да разберете колко е насочено вашето рекламно копие.
Социални взаимодействия. Когато става въпрос за маркетинг в социалните медии, има различни видове KPI, които маркетинговата агенция ще проследява. KPI за социална ангажираност ви помага да измерите ефективността на вашите кампании в социалните медии. В идеалния случай инструментът ще се използва за проследяване на цялото пътуване на клиента, от момента, в който види реклама в социалните медии, до момента, в който купи нещо от вас. Социалните взаимодействия могат да ви помогнат да определите колко клиенти получавате от рекламите си в социалните медии.

 

Viseo - агенция за дигитален маркетинг и реклама - Edin.Click

0 comments:

Post a Comment