Thursday, May 27, 2021

Видове индийски бижута

 

 Има толкова много видове индийски бижута, че евентуално не бихме могли да обхванем всичко в тази статия. Тук обаче очертаваме най-изявените разновидности на индийските аксесоари. Бижута Kundan (известни също като биканери или бижута Jaipuri) Бижутата Kundan са един от най-популярните видове индийски бижута и са особено известни в Раджастан. Той се отнася до вид скъпоценни камъни, където високо рафинираното злато се комбинира с великолепни скъпоценни камъни, за да създаде изящни бижута. Думата „кундан“ означава чисто злато. Въпреки че скъпоценни материали като злато, сапфир и перли се използват широко в бижутата на кундан, алтернативи като месинг, стъкло, покрити метали и изкуствени скъпоценни камъни се използват при създаването на достъпни бижута. Това, което определя бижутата на кундан, е слой върху слой от камъни и метали, които се съединяват, за да образуват красиви дизайни. Всеки камък е монтиран в собствено метално фолио, което го рамкира, подчертава формата му и го отделя от останалите камъни в дизайна. Гърбът на бижутата Kundan обикновено е емайлиран с помощта на техниката Meenakari, която може да направи бижуто по-гъвкаво. Kundan обикновено се носи от булки, гости на сватба или на някаква официална празници. Много съвременни индийски жени оформят бижута кундан със съвременни дрехи, за да им придадат шикозен и модерен вид.

 Бижута Meenakari Meenakari се отнася до емайлирана техника, която се използва в различни видове индийски бижута. Красотата на meenakari е в неговите живи, ярки цветове и гладък, полиран външен вид. Това е отличен бижутериен стил за забавление. Когато погледнете бижу от меенакари, в началото може да предположите, че всичко това са цветни скъпоценни камъни, но при по-внимателно наблюдение ще забележите произведения на емайла. Meenakari обикновено се съчетава с перли, диаманти и други цветни скъпоценни камъни.   Бижутата Polki са един от най-забележителните видове и са зашеметяващи, когато са изработени правилно. Polki се отличава с необработени диаманти, съчетани със злато и други скъпоценни камъни. Диамантите не са полирани, за да блестят и това е суровият вид, който придава на бижутата на Polki отличителен вид. Тъй като бижутата Polki са изработени от диаманти, разбира се, че бижутата обикновено са скъпи. Това е признак на богатство и статус да притежавате бижута на Polki и те обикновено се ценят и предават на поколенията като ценни наследствени вещи.

 Pachchikam е традиционен, по-старомоден стил на индийските бижута и е идеален за винтидж визия. В момента е отново на мода, а също така, тъй като често се прави със сребро и полускъпоценни камъни, Pachchikam често е по-достъпен.

 


0 comments:

Post a Comment