Wednesday, July 7, 2021

SEO анализ на сайтове - защо е толкова важен?

SEO анализ на сайт - защо е толкова важен?

Когато говорим за анализ на сайт, то имаме предвид on-page SEO анализ, както и off-page SEO анализ.




Всеки SEO специалист първото нещо което прави за да предложи оферта за оптимизация на сайтове на клиент е задълбочен одит и анализ на моментното състояние на сайта. Този детайлен анализ в последствие се използва като база за сравнение „преди и сега“ на сайта и е основата върху която ще бъдат изградени последващите SEO стратегии. Без да сме наясно със какво имаме в сайта и какви са целите на бизнеса е все едно да се лекуваме с бабини илачи вместо да потърсим професионална лекарска помощ.

В изготвянето на конкретен план за действие агенцията,  която ще наемете за да работи по вашият сайт трябва да разполага с хора със следните специалности:

  1. Програмист
  2. Уеб дизайнер
  3. SEO експерт
  4. SEO Copywriter

Всеки от тях ще изготви предложенията които са необходими за подобряване на присъствието на сайта ви в търсачките и увеличаването на органичния трафик.

Техническият анализ на един сайт се разделя на следните процеси:

  1. On-site одит
  2. Off-site одит
  3. Usability и анализ на съдържанието
  4. Класиране по ключови думи

On-site анализа на един сайт разкрива структурата и кода му. Ако е използван CMS в повечето случаи WordPress, трябва да се оптимизира темата и плъгините, понеже повечето уеб дизайнери прибягват до използването на много ненужен код в желанието си да направят тема която да „хваща окото“ и да бъде използвана в максимално повече сайтове на всякаква тематика. Тук искам да припомня на клиентите че всеки сайт и бизнес се нуждаят от конкретни нужди изработката на фирмен сайт трябва да бъде конкретна задача към дизайнера, а не купуваме една тема от 50 долара и после ще я мислим как да я орязваме.

Off-site одита включва анализ на линк профила му

  1. Входящи линкове
  2. Dofollow линкове
  3. Анализ на трафика им
  4. Анализ на anchor текста (ключова дума)
  5. Географско разпределение
  6. Токсични връзки
  7. Изгубени връзки

Входящите връзки към един сайт са от изключително значение за доброто му позициониране в органичните резултати на Google и трябва тази линк маса постоянно да се увеличава, подобрява и анализира за да се поддържа доброто и ниво. Доверете се на SEO съвети само на доказани професионалисти които работят от години по материята.

Информация която продава

Анализ на съдържанието е едно от най-важните неща във всеки сайт и за да бъде качествено и полезно за посетителите е задължително да се наеме копирайтър който да се грижи. Без добро съдържание и леснота във навигацията (откривам информацията която търся с 3 клика) сайта Ви е обречен на провал.

Класиране на сайт в Google

След като всички горни условия са налице вече е време да почне да се следи класирането на сайта според желаните ключови думи. Търсачките използват огромен брой фактори за да разберат, анализират и класират даден текст в индекса си. Много от факторите са доказани, други частично, а за трети информацията е изключително оскъдна и специалистите по SEO  оптимизация не разгласяват опита който имат от лично проведените тестове.

Времето, което е необходимо за доминация в индекса на търсачката на вашия фирмен сайт е доста дълго, но когато са налице знания, опит, бюджет и желание за постигане на добри  позиции, рано или късно ще покорите върховите постижения.

0 comments:

Post a Comment