Sunday, January 23, 2022

Инвестиция в SEO оптимизация

Днес почти всеки има собствен сайт. Някои от Вас имат бутици, предлагащи дрехи, други - просо блог. Много от Вас не си дават сметка, че чрез този сайт, чрез хобито си можете да припечелите внушителна сума! При това систематично.

SEO инвестиция в онлайн бизнес

Днес ще говорим за такова нещо като SEO инвестиция. Мечтата на всеки предприемач е непрекъснатият растеж на бизнеса. За съжаление това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Всъщност 20% от малките предприятия се провалят през първата година и само 30% от предприятията оцеляват след 10-годишния етап. Както разбирате, оцелява този, който би могъл да се състезава в тези трудни дни за бизнеса. За да бъдете първи в офлайн бизнеса, трябва постоянно да оптимизирате разходите, а за да сте първи в Google, трябва постоянно да инвестирате в SEO оптимизация.

Как правилно да инвестирате в SEO за максимална възвръщаемост на инвестициите?

SEO е ключов компонент от стратегията за растеж на продажбите за привличане на нови клиенти. Целта е всеки месец да се привлича постоянен и целенасочен поток от нови бизнес възможности. Ако предприемач успее да максимизира възвръщаемостта на инвестициите (ROI) на своята SEO инвестиция, тогава той може да продължи да инвестира, за да генерира допълнителен растеж на печалбата за своята компания.

Редовен месечен трафик

Редовният месечен трафик е стабилен и постоянен. Всеки ден, седмица, месец и година можете да разчитате на надежден трафик и нови продажби. Това може да включва както условни, така и целеви перспективи. Този тип трафик е предвидим и по-лесен за мащабиране, което се счита за едно от предимствата на SEO.

Редовният месечен трафик е основният двигател на най-значимите показатели в бизнеса.

Ако сайтът получава достатъчен брой нови посетители дневно, тогава ще има нови устойчиви еднократни продажби.

Кога можем да очакваме провал?

Има значителен потенциал за възвръщаемост на инвестициите в SEO. Това обаче не означава, че всичко е толкова просто със СЕО оптимизацията. Един начинаещ може да си помисли: „Ако искам да разширя бизнеса си, трябва да увелича трафика и за да увелича посетителите, ще „оптимизирам“ сайта за SEO.“ За съжаление това мислене е много далеч от истината. Може да се нарече "фатално предположение".

Всеки, който се занимава с SEO от дълго време, знае в какво се състои тази работа.

Защо SEO е толкова трудно
1. Алгоритъм на Google
Никога няма да погледнем „под капака“ на алгоритъма на Google. Най-доброто приближение, което може да се направи в неговата посока, е да се търсят корелации и да се опитат други сложни начини за анализирането им.

Black hat SEO се използва за нелегални опити за повишаване на класирането на сайта, така че алгоритмите на търсачките непрекъснато се развиват, за да се борят с тази манипулативна тактика.

2. Има над 200+ индикатора за класиране
Ако има над 200 фактора за класиране, върху кои от тях трябва да се съсредоточите?

Като се има предвид толкова много фактори, които определят класирането на сайта, е невъзможно да се обърне внимание на всички от тях.

3. Това, което работи днес, може да не работи утре
Алгоритъмът на Google непрекъснато се развива, което означава, че оптимизацията на уебсайта трябва да бъде непрекъсната.

4. Измерването на ROI за SEO е трудно
Тъй като пътуването на клиента е нелинейно, не е възможно да се стесни клиентското пътуване или покупките до един канал. Събирането на омниканални данни ви позволява да видите, че инвестициите в SEO са част от по-холистичен маркетингов проект.

5. Експериментите имат дълъг жизнен цикъл
Ако отделно тествате целева страница, която се посещава от 1000 посетители седмично, можете бързо да видите какво точно влияе на резултата. Въпреки това, SEO инициативите отнемат време за планиране, изпълнение и измерване. Цикълът на тестване, измерване и повторение е бавен поради присъщия дългосрочен характер на SEO.

6. Почти невъзможно да се изолират променливи
Обикновено SEO оптимизаторите реализират няколко инициативи едновременно. Това затруднява изолирането на променливата или фактора, който може да е довел до повишаване на класирането или трафика. В научна лаборатория можете да изолирате променливи една по една и да ги сравните с контролна група. В случай на SEO обаче няма контролирани среди, с които да се работи.

7. SEO е игра с нулева сума
За всички „печеливши“ ключови думи, които вашият бизнес може да използва, може да има само един резултат от търсене на позиция 1 и един резултат от търсене на позиция 2. Ако обаче конкурент спечели първата позиция, тогава вие губите.


Къде трябва да насочите усилията си, когато популяризирате бизнеса си?



Всеки сайт и ситуация са уникални. Общите насоки, получени от търсачките и лидерите в тази област, може да не са винаги правилно свързани с конкретен проект. Препоръчително е да се доверите на опита на практикуващите и на данните само от усъвършенствани методи. Наблюденията ни позволяват да отбележим факторите, които имат най-силно тегло според алгоритъма за класиране на Google:

  • Адаптивност на сайта
  • Скорост на зареждане на сайта
  • Авторитетни препратки
  • Съдържание (полезно, обемно, висококачествено и т.н.)
  • Оптимизация (клъстериране на ключови думи)
  • Потребителско изживяване и удовлетвореност на потребителите
  • Технически фактори (използваемост, архитектура на сайта, липса на HTML грешки, валидност на кода и др.)

Важно е да запомните, че задачата за изпращане на трафик към сайта не е част от мисията на Google. Въпреки това, колкото по-добро е съответствието с мисията на търсачките, толкова (естествено) по-голям успех ще постигнете.

Всеки, който се занимава с SEO, трябва да има предвид целите на търсачките и стойността  за потребителите.

Помогнете на потребителите на Google да намерят това, което търсят, и организирайте удобен потребителски интерфейс за тях.

Вероятно, като възприемете този (ориентиран към потребителя) начин на мислене, ще можете да се класирате по-високо и да получите по-организиран трафик. Все пак е необходима последваща проверка на проекта за съответствие с актуализациите на алгоритъма. Въоръжени с намерението да помагате на потребителите, естествено ще видите подобрения в резултатите и повишена възвръщаемост на инвестициите с течение на времето.

Нещо много важно: Във времена на инфлация, инвестиция в SEO е едно от най-добрите решения!

Инвестирането в SEO отнема време, търпение и доверие в човека, който управлява тези процеси. Преди всичко не забравяйте, че бюджетът за SEO трябва да бъде правилно разпределен.

При правилно разпределение на усилията и дългосрочно мислене една SEO стратегия трябва да бъде надеждна по отношение на актуализациите на алгоритъма. Въпреки това, винаги има известна степен на несигурност в резултатите от всяка инвестиция. Ако има желание да се намали рискът, тогава си струва стратегически да разпределите бюджета въз основа на реални изследвания, експерименти, като си сътрудничите само с опитни специалисти.

Въпрос, който получихме на пощата: Препоръчайте ни надеждна дигитална агенция за SEO?



На този въпрос отговорът се крие в това, какви постижения има дигиталната агенция, както и това, дали може да се справи със задачите, целите и изискванията. Например, ако сте управител на магазин за дрехи и търсите по-добро класиране в Google, то дигиталната агенция трбява да може да Ви предложи адекватна SEO стратегия. Добрата дигитална агенция за SEO оптимизация ще я познаете по добрите отзиви, по доброто класиране, когато потърсите в Google всякакви услуги, свързани с дигитален маркетинг. И все пак, нашата препоръка е да потърсите оферта от тази компания.
Желаем Ви успех!

Източник: BedenBogat.com

Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

0 comments:

Post a Comment