Monday, November 28, 2022

Какво не трябва да правим след скорошно асфалтиране



Процеса на асфалтиране е начинание, което определено не предприемаме често, така че трябва да се уверим, че когато прибегнем до него, ще следваме всички възможни предписания. Ако не сме сигурни как да процедираме, естествено горещо препоръчваме наемането на специалист, но за да ви дадем малко предварителна идея и контекст, решихме да резюмираме най-големите грешки, които хората допускат след скорошно асфалтиране на двор , алея, улица, тротоар или друго.

Паркиране прекалено скоро или на едно и също място постоянно

Дайте на асфалта достатъчно време да изсъхне и не прибързвайте с пласирането на колата върху все още неустойчивата ми структура, за да избегнете появата на дупки, пукнатини и неравности. Средностатистически погледнато, необходими са поне 2-3 дни, за да достигне минимално състояние на готовност, като дори и тогава не препоръчваме за превозни средства с тежки габарити. В допълнение, избягвайте да паркирате на една и съща позиция всеки ден, за да разпределите равномерно товара върху покритието.

Игнориране на дребните пукнатини

Сигурно си мислите какво толкова може да стане, ако тук-там се е появила по някоя дребна пукнатина или неравност. Но ако не се запълни навреме, тя може да се разрасне значително и да има много сериозни последствия като необходимост от подмяна на цялата настилка например. Добрата новина е, че пукнатините се коригират лесно и относително евтино - просто ги хванете навреме и не им давайте да се развият до степен на крайност.

Пренебрегване на плевелите

Тревичките и плевелите са другият често подценяван фактор, който може да навреди сериозно на новоположен асфалт. Те са изключително издръжливи и могат да растат при практически всякакви условия, дори да пробият бетонови и асфалтови настилки. Причиняват напукване на повърхността и непоправими изменения, като веднъж вкоренени, се отстраняват трудно и семената им се разпространяват относително бързо. Затова трябва да бъдат изтръгнати от корените или напълно унищожени с помощта на силен препарат, за да сте сигурни в крайния резултат.



Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

0 comments:

Post a Comment