Thursday, December 29, 2022

Технически съпорт на сайтове от W-SEO



Поддръжка на сайтове - кои фирми се възползват от тази услуга?

Техническа поддръжка на сайт – какво трябва да включва, колко струва и необходима ли е?

 


Бизнесът постоянно търпи промени, може би утре ще трябва да добавите нова функционалност или раздел. Разбира се, можете да поръчате редизайн, или съпорт на сайт. На практика обаче, ако няма екип, готов да направи това, нещата може да не вървят по план. В тази статия, използвайки примери, ще анализираме каква техническа поддръжка за сайта трябва да включва и дали изобщо е необходима.

Какво трябва да включва поддръжката на сайта?

  • Работа с личен мениджър
  • Техническа поддръжка


Техническата поддръжка означава взаимодействие с личен мениджър и изпълнители, определени за проекта. Те се възлагат на клиента, не е необходимо да обясняват какво се е случило преди, тъй като цялата предишна работа е документирана, съответно специалист по техническа поддръжка може веднага да се заеме с работата. Ако работите с уеб студио като част от еднократна работа (за която също ще говорим), задачата може да бъде прехвърлена на безплатен мениджър / изпълнители в момента на контакта, който ще трябва да се задълбочи в същността на вашият проект от нулата. проблем ли е Всъщност не, но това ще увеличи разходите, тъй като подготовката е включена в оценката.

Тази ситуация е подобна на ходенето на лекар: семейният лекар познава вашите рани и може незабавно да постави диагноза. Отиването в нова клиника означава преминаване на всички тестове, след това, извинете ме за тавтологията, анализ на тестовете, може би дори последваща консултация с лекари и едва след това - лечение.

  • Обновяване на темата, плъгините и WordPress с гарантирана съвместимост от версия до версия (всички промени се правят първо на стейджинг версия на сайта ви).
  • Ежедневно създаване на резервни архивни копия в облак, които са налични дори когато сайта ви е офлайн.
  • Сигурност и защитна стена (Firewall).
  • Оптимизация на скросттa, производителността, базата данни и интеграция на първокласен CDN / Reverse proxy.
  • 24/7/365 мониторинг за грешки и уязвимости.
  • Незабавно отстраняване на грешки и бъгове.
  • Инсталация и настройки на ваши плъгини (добавки).
  • Публукуване и обновяване на статии, продукти и страници, включително редизайн на съществуващи такива (с предварително зададено от вас съдържание).
  • Базова оптимизация за търсачки и техническо SEO.
  • WooCommerce поддръжка. Качване и обновяване на продукти, продуктов каталог, категории и атрибути.
  • Следене за изтичащ домейн.
  • Комуникация с хостинга на сайта.


Технически съпорт и SEO оптимизация

Задачата на техническата поддръжка е да приведе сайта в  добър вид, както за потребителите, така и за търсачките

Областта на отговорност на техническата поддръжка включва и оптимизация на сайта, а именно решаване на проблеми, свързани с увеличаване на скоростта на зареждане на страницата. Ако страницата на сайта отнема повече от 3 секунди, за да се зареди, тогава около половината от потребителите напускат сайта. Техническата поддръжка оптимизира размера и теглото на изображенията, скриптовете и др.

Проверява за повредени връзки, повредени страници, изображения и видеоклипове, които не се отварят. Логичният въпрос е защо това не е направено на етапа на доставка на сайта? Отговор: „Свежият“ сайт винаги е по-бърз. По-малко съдържание, минимален трафик, може би дори все още не са зададени показатели, което означава, че показателите ще бъдат по-високи. Разбира се, тази задача може да бъде предвидена и включена в оценката за развитие, но колко често правите това?

В някои случаи се оказва, че наетият или собствен сървър на клиента не може да се справи с натоварването. Клиентът ще бъде помолен да премине към по-производителна машина. От Висео  отбелязваме, че ако сайтът падне за дълго време, тогава SEO страда, а търсачките понижават бавните и дори по-неактивните сайтове в резултатите от търсенето.



Източник: w-seo.com

Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...


 
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове
Може би ще Ви бъде интересна и тази статия:  Какво е сео оптимизация?
А ако желаете да увеличите познанията си в областта на търсещите машини, то тогава прочетете и тази: как се прави seo оптимизация.

0 comments:

Post a Comment