Monday, June 1, 2020

Реклама без инвестиции в световната мрежаРекламата в Интернет като ефективен маркетингов инструмент започна да се приема сериозно преди две десетилетия. Колкото по-широка и по-активна световна мрежа навлиза в ежедневието, толкова по-обещаващо е използването на различните й ресурси като платформи за рекламни действия.
Известно е, че онлайн рекламата може да бъде платена и безплатна. По-точно, само настаняването може да бъде безплатно. За да създадете продукт, все още трябва да похарчите малко пари и да отделите известно време за това. При създаването на реклами днес се използват много методи и технологии, много от които не са достъпни за безплатно използване.
Безплатната реклама на уебсайтове в Интернет представлява интерес за предприемачите, които не се занимават с много мащабен бизнес и са в началото на кариерата.
Помогнете си чрез сайтове за обяви
Един от най-старите и доказани начини за реклама в Интернет е използването на безплатни портали за обяви. Избирайки най-подходящия от тези сайтове, трябва да се има предвид, че повечето от тях са залети със спам, а броячът на трафика най-често показва хитовете на рекламодатели, които добавят или редактират рекламите си.
Повишената популярност се радва на такива сайтове като OLX, Bazar.bg, Bit-pazar.eu и други. За да определите дали този или онзи сайт е подходящ за вас, трябва да посочите в търсачката стоките или услугите, които възнамерявате да рекламирате. Ресурсите, получени при издаването, са подходящи за поставяне на вашата реклама, защото така потребителите ще намерят рекламирани стоки и услуги.
Трябва да се помни, че за такива ресурси има ограничения за броя на безплатните обяви.
Форуми
Собствениците на форумите най-често не са ентусиазирани от рекламата в своите портали. Ако за първи път посетите такъв сайт и веднага публикувате търговска оферта, много е вероятно тя да бъде изтрита и може да получите предупреждение. Затова тук е необходим по-предпазлив подход.
По-добре е да започнете с търсене на най-големите тематични форуми в Интернет, както и регионални портали. На всеки от тях трябва да се регистрирате, да научите правилата за поведение, да установите комуникация с други потребители. Разбирайки атмосферата на форума, можете да рекламирате продуктите си в скрита форма, като се стараете да не нарушавате установените тук правила. Най-добрата уговорка би била администрацията да рекламира в определен раздел, където можете да отговаряте на други потребители като експерт.
YouTube
Наличието на собствен канал в YouTube позволява да се качват видеоклипове с информационен и рекламен характер върху него. В същото време можете да рекламирате както в самия YouTube, така и във всеки друг популярен видео хостинг. В този случай е важно да съставите подходящо описание на видеоклиповете, тъй като именно в този текст потребителите ще намерят вашето предложение в интернет. Търсачките също обръщат внимание на описанието на видеото, така че клипът ще присъства при издаването на съответните заявки.
Съпътстващият текст трябва да бъде възможно най-информативен, тъй като съдържанието му може да повлияе на позицията в изданието. Най-популярното съдържание в YouTube днес са описания на програми, игри, презентации на различни видове нова технология. Очевидно канал с подобна тема ще бъде по-гледан.
Социални мрежи
Социалните мрежи се считат за добра платформа не само за реклама, но и за правене на бизнес като цяло. Ако начинаещ предприемач все още няма средства или възможности да отвори сайт, тогава акаунт в една от социалните мрежи за първи път може да служи като приемлива алтернатива на собствения им комерсиален интернет ресурс. Можете да рекламирате бизнес в социалните мрежи, като използвате лична страница или като създадете специална група.
Общност или група в социална мрежа е тематично пространство за потребителите, които се интересуват от определен тип продукти. Тоест в такава общност не може да има изключително промоционални оферти. Участниците публикуват интересна информация, свързана с рекламираните стоки и услуги, като публикациите им под любимите публикации, правят репости и т.н.
Тематични каталози
Смята се, че пикът на популярността на тематичните каталози е преминал, а по-технологичните рекламни канали са ги заменили. Въпреки това определена част от потребителите продължават да използват тези бази данни, изградени под формата на дърво и сортирани по ниши на определен обект. След като внимателно сте разгледали списъците с такива директории, можете да намерите подходящи теми за вашия бизнес и да предложите безплатна реклама.
Градски и регионални портали
Всеки голям град има свой портал, който публикува информация за най-значимите събития от местен мащаб и различни видове съобщения. Повечето от тези сайтове съдържат раздел, предназначен за поставяне на безплатна обява или бизнес.
По правило предприемач, живеещ в определен град, е добре запознат с потребителските особености на регионалния пазар, така че може да бъде лесно за него да намери целевата си аудитория тук.
Партньорски сайтове
Ако вашият бизнес вече има конкретна клиентска база, тогава безплатна реклама може да бъде поставена в партньорски сайтове. За целта е по-добре да изберете компания, чиято клиентска аудитория е близка до вашата. Например, ако една компания доставя продукти за кафенета и магазини, тогава като партньори можете да изберете предприятия, които са специализирани например в производството на мебели и оборудване, разработване на уебсайтове и сигурност за кафенета и магазини.
Взаимно изгодното сътрудничество със свързани компании не се ограничава до поставянето на реклами помежду си. Такива фирми могат да провеждат съвместни промоции или да установят размяна на подаръци: отстъпки, безплатни консултации и т.н.
Специални услуги
Друг начин за безплатна реклама в Интернет е използването на специални сайтове или кутии. Такива сайтове са сайтове, които създават възможности за реклама и печалба онлайн.
Всяка от кутиите има своя собствена аудитория, която може да наброява хиляди или десетки хиляди потребители. Тези хора ще могат да виждат публикацията ви и, ако е необходимо, следват връзката към уебсайта на вашата компания. След като някой друг е публикувал нова реклама, публикацията ви ще бъде преместена в отделна секция, където се намират всички по-рано поставени реклами. Тоест, получавате безплатна индексирана връзка към вашия сайт, която ще остане да работи през целия жизнен цикъл на това поле.
Стъпка по стъпка инструкции за създаване на безплатна онлайн реклама
За да може рекламата, поставена в Интернет безплатно, да донесе очакваните резултати, е необходимо:
да вземе решение за целевата аудитория. Трябва ясно да разберете пол, възраст и географско местоположение на потенциалните си клиенти;
за проучване на офертите на конкурентите. Това се прави, за да се предотврати повторението и, второ, да се използват добри идеи, когато е подходящо;
изключете граматическите грешки от рекламния текст. Всички видове неточности в описанието, стилистични грешки и др. Също са неприемливи;
спазвайте правилото: рекламата трябва да бъде кратка и обширна. Трябва да се опитате да поставите колкото се може повече информация във възможно най-малко думи;
Оптимизирайте рекламата си за заявки за търсене. Текстът трябва да е четим и да съдържа ключови думи;
да подготви служителите за по-широка комуникация с клиентите. Ако се постигнат целите на рекламната кампания, потокът от клиенти ще се увеличи и подчинените ще трябва да работят с по-широка аудитория.
Други начини
Горните методи не се ограничават до възможността за пускане на безплатна реклама в Интернет. Има и други методи, които с правилния подход могат да бъдат не по-малко ефективни. Сред тях:
информационен повод. В този случай ще трябва да говорите за събитие, което ще заинтересува представителите на медиите и целевата аудитория. За да предизвика такъв интерес, събитието трябва да бъде необикновено, да може да създаде обществен протест;
публикуване на материали в онлайн публикации. Ако сте експерт в определена област, на тематичния портал с удоволствие ще ви бъде предоставена платформа за статия, в която можете ненатрапчиво да отчитате бизнеса си;
Чести грешки
Преди да направите безплатна реклама в Интернет, е по-добре да проучите опита на предшествениците, които най-често допускат редица грешки. Например, те спират да участват в рекламна кампания веднага след стартирането му. След като поставите реклама, трябва да проследявате изгледи и да кликвате върху връзки. Освен това трябва да попитате нови клиенти как са намерили вашата компания и как оценяват рекламните ви банери и публикации. Събирайки такава информация, можете да постигнете максимална ефективност на рекламата.
Друга грешка е липсата или излишъкът от информация в рекламата. Важно е да се поддържа баланс между сбитост и информативност, тъй като пристрастието в една или друга посока може да направи публикацията по-малко привлекателна. За да избегнете това, трябва да:
Не проявявайте прекомерна мания, използвайте лека мотивация;
истинно посочете предимствата на компанията в сравнение с конкурентите;
Използвайте четими текстове и атрактивен дизайн.
заключение
Необходимостта от рекламна кампания на всеки бизнес днес не е въпрос на дискусия - тя е незаменим компонент на предприемаческата дейност. Ако сте начинаещ бизнесмен и пълноценна скъпа реклама, която все още не можете да си позволите, можете да обърнете внимание на безплатни източници на трафик, кликове и кликвания на страниците на вашия сайт.
Основният и най-очевиден плюс на безплатната реклама е възможността да достигнете до определена част от клиентската аудитория без финансови инвестиции. Поставяйки банер безплатно на един от сайтовете, които позволяват тази възможност, вие не се задължавате за нищо и по всяко време можете да премахнете рекламата или публикацията. Този метод на реклама на вашия собствен бизнес ви позволява да спестите не само пари, но и време. Спазването на горните препоръки ще ви позволи да провеждате рекламни кампании ефективно и с минимални разходи.

0 comments:

Post a Comment