Friday, December 24, 2021

Как се прави SEO оптимизация на сайт за мода и обувки


Как се прави SEO оптимизация на моден сайт в Интернет?

На какво се обръща най-много внимание и какви стъпки трябва да предприемете, ако сте управител на моден бутик, който предлага модни стоки, в това число рокли, якета, поли, панталони и всякакви други изделия? Именно това ще разясним днес, в   тази статия! Приятно четене …

Експертите по дигитален маркетинг ясно и точно си дават сметка, че всеки тип проект, всяка конкретна ниша, област, си има своята специфика. Нещо повече, когато говорим за един популярен отрасъл, то всеки добър експерт знае, че той крие своите тънки моменти, има си своите специфики.

Много е трудно дигитална агенция, която се занимава в една облас, например “строителство”, изведнъж да се преориентира в “Мода”. Трудното идва от това, че дигиталната агенция вероятно няма ресурси,  копирайтърите трудно ще навлязат в сектор “дрехи” и това прави по-трудни нещата. Естествено, не са невъзможни, но са една идея по-трудни.

Търсачките непрекъснато променят и актуализират изискванията към сайтовете. Бизнесът трябва бързо да се адаптира към тях – колкото по-висока е страницата в търсенето, толкова повече клиенти и продажби. Днес не е достатъчно, например, просто хаотично да се разпръснат необходимите заявки из страницата, тъй като приоритетът е естественият вид на страниците: с текстове, които се четат лесно, без да се претрупват ключови думи.

И така, наскоро Google пусна нов алгоритъм BERT. Технологията е базирана на невронни мрежи за по-добро разбиране и обработка на естествения език. Това означава, че няма нужда да посочвате заявката в нечетима форма с началните форми на думи, например “доказано добър моден бутик, предлагащ качествено облекло”, но можете спокойно да напишете “моден бутик в Дофия”: търсачката ще разпознае заявката и ще върне най-добрият възможен резултат.

И така, ако приемем, че сте ангажирани от моден бутик да им правите оптимизацията, но нямате опит в тази област, то тогава следните съвети ще Ви бъдат изключително полезни:

Онлайн магазини - ефективни SEO стратегии

1. Скорост на зареждане на страницата – колкото по-бързо се зарежда, толкова по-добра позиция в резултатите ще има

Google може да измерва точното време за зареждане на сайт и поради това да намали уместността на страниците. Днес търсачките имат такива изисквания за зареждане на ресурси на мобилни устройства: страници, които се зареждат по-бавно от три секунди, се намаляват изкуствено в резултатите от търсенето.

В допълнение, платформата за маркетологи Unbounce за 2019 г. публикува проучването Page Speed ​​Report For Marketers. То показа, че 70% от клиентите обръщат внимание на скоростта на зареждане на страницата. Ако даден сайт е твърде бавен, почти половината от потенциалните посетители ще посещават по-рядко, а една трета никога няма да се върнат. Като намалите времето за зареждане на уебсайта си с 0,1 секунди, можете да увеличите процента на реализация с 8%, според Thinkwithgoogle.

Можете да проверите скоростта на зареждане на уебсайта, например, като използвате безплатната услуга на Google PageSpeed ​​Insights. Той симулира пълноценен процес на зареждане на страница и генерира препоръки за всяка възникнала грешка.

Има няколко начина да увеличите скоростта си. Между тях:

Оптимизиране на изображения. Например, по-добре е да използвате снимки във формат png и да приложите качествена компресия.
Оптимизиране на JavaScript и CSS файлове. Преди да изобрази страницата, браузърът изтегля и чете всички JavaScript и CSS файлове. Поради това времето за показване на съдържанието на страниците се увеличава. В този случай можете да конфигурирате така, че да не се зареждат отделни малки JS и CSS файлове. Това ще помогне да се избегне образуването на ненужни връзки към сървъра.

2. Удобство на дисплея на всички устройства: компютри, смартфони, таблети, че дори игрови конзоли

Търсачката лидер в България – Google взема предвид адаптивността на сайта при класирането – алгоритмите за това са в сила от 2015 г. А от миналото лято Google включи индексиране на първо място за мобилни устройства за всички нови сайтове. Това означава, че ако сайтът все още не е адаптиран за мобилни устройства, той ще бъде на по-ниски позиции дори в резултатите от търсенето за компютър.

Има няколко начина да адаптирате уебсайт за магазин за различни устройства:

Създайте отделна опростена версия с отделен HTML код и собствен URL. Основният недостатък на този метод: ще трябва да настроите пренасочване между версиите и ще трябва да управлявате два сайта наведнъж.
Направете адаптивен дизайн на страницата. Тук URL адресът и съдържанието на сайта автоматично ще се адаптират към устройството. С други думи, каквото и устройство да ползва потребителят, когато отвори повереният на Вас сайт за SEO, той трябва да го вижда еднакво добре.

 

3. Работещи линкове  – сайтът не трябва да има „счупени“ връзки

Понякога самите собственици, когато прехвърлят или изтриват съдържание, оставят неработещи връзки на страницата. Това се възприема негативно от търсачките, тъй като при голяма част от „счупени“ връзки сайтът може да падне в резултатите от търсенето.

Проверката за повредени връзки трябва да стане редовна и добра традиция. Честотата на проверките зависи от обема на трафика – колкото повече е, толкова по-често трябва да се прави. Можете да намерите неработеща връзка с помощта на безплатната услуга за уеб администратори на Google – тя предоставя данни за всички връзки, които генерират грешки.

4. Коректно попълване на мета-тагове, тъй като те съдържат допълнителна информация за страницата за търсачките

SEO оптимизация на моден сайт

Мета таговете включват заглавие, описание и ключови думи.

Заглавие – заглавието на страницата, което се показва първо в търсенето. Показва се и в раздела на браузъра. От него потребителите трябва незабавно да разберат какво ще видят на страницата. В заглавието трябва да посочите ключовите думи за страницата.

Например, говорим за сайт в Банско, който предлага ски екипировка. Основното искане за тези клиенти ще бъде  бъде „ски екипировка Банско“. Комбинираме го с популярната заявка „ски в Банско“. Получаваме заглавието “Закупете си ски екипировка в Банско – очаква Ви безплатна доставка, както за града, така и за София и страната”.

Естествено, това е само елементарен пример.

 

Описание – резюме на страницата. В този мета таг трябва да посочите най-важната информация за страницата и не забравяйте да вмъкнете заявка за  търсене.

Например, ако отново следваме предния пример за Банско, можем да напишем: „Знаете ли, че  в Банско се предлага качествена ски екипировка на добри цени. Заповядайте при нас и направете заявка за Вашият размер, а ние ще отделим най-добрата ски екипировка за Вас”.

Стандартната дължина на описанието за Google е 150-160 знака. Основното нещо е да посочите ключовете в началото на описанието, като поставите информацията от началото до края по приоритет.

Както заглавието, така и описанието не трябва да са смесица от ключови думи – текстът трябва да е лесен за четене.

Ключови думи – ключови думи. Те се използват в текста на страницата, но трябва да се използват в други мета тагове: заглавие и описание.

Избягвайте прекомерната употреба на ключови думи. След като изберете ключови заявки, е препоръчително да започнете групирането им, тоест да проверите дали всички събрани ключови думи са подходящи за тази конкретна страница, съветва Павел Джунев, управител на дигитална агенция Висео!

Заявките са разделени на тематични клъстери (групи) въз основа на сходството на резултатите от търсенето в  Google.

Обърнете внимание на ключови думи с ниска честота. Тези заявки имат важни предимства:

  • Те са по-ясни и по-тясно фокусирани от общата форма на искането. В резултат на това тези ключови думи носят по-добър трафик и целеви посетители, тъй като този, който е дошъл за такава заявка, знае точно какво иска.
  • Такива заявки най-вероятно няма да се използват от конкуренти, така че е по-лесно да популяризирате страницата от тях, отколкото от високочестотни. Първо избройте тези ключови думи.

5. Наличие на филтър за стоки, характеристики на продукта, снимки или снимки, ревюта, информация за плащане, доставка, гаранции.

В този случай вашите конкуренти ще ви помогнат – можете да използвате анализа на сайтове, които са на първите позиции в резултатите от търсенето. Можете да посочите същите характеристики като при тях. Просто отворете всеки сайт и запишете тези параметри на продукта, които те посочват.

6. Широк асортимент от дрехи и аксесоари: колкото повече, например, продукти или марки, толкова по-добре ще се движи страницата в търсачката Google

Добре е, ако наистина имате много продукти. Но какво ще стане, ако имате малък магазин? Можете да създадете външен вид на широка гама. За да направите това, използвайте категории. Например, продавате кожени якета от естествена кожа, но имате само един модел, предлагащ се в два цвята – черен и кафяв.  От тази позиция могат да бъдат създадени три категории. Женски кожени якета. Мъжки кожени якета. Кожени якета от естествена кожа.

За всички тези параметри можете да създадете отделни страници, всяка от които ще има собствено търсене. Така към сайта ще дойде повече трафик. Естествено, във всяка категория, описанието на продуктите трябва да е уникално, добре съставено, спрямо редица изисквания, за които ще говорим по-нататък.

7. Цените  в сайта

Тук трябва да се вземат предвид няколко точки:

Необходимо е не само да се посочи цената на стоките в цифри, но и да се регистрира думата Цена.
Някои страници могат да бъдат лошо индексирани в търсенето поради голямата разлика в цената на стоките в сравнение с други сайтове: тя може да бъде няколко пъти по-висока или по-ниска. Това не означава, че непременно трябва да намалите цените. Може да е достатъчно да промените вашите заявки: намерете конкуренти с подобни цени и вземете заявките, които използват.

Всички горепосочени елементи ще работят само ако сайтът използва уникално съдържание. Не можете да вземете готово описание на стоки от други сайтове: определено ще трябва да напишете свое собствено. Можете да проверите уникалността на текстовете с помощта на услугата text.ru.

Показател от 80% се счита за приемлив, но ако основното съдържание на продуктовата карта е технически характеристики, то може да бъде по-малко от 50%. Но трябва да пишете текстове не само по заявка, да направите страниците лесни за четене в същото време и клиентът веднага да види ключовата информация по темата.

Умишлено не сме обърнали специално внимание на съдържанието, тъй като то е много важно, но е за отделна тема! Важно е, обаче, да споделим, че то трябва да е уникално, спрямо редица изисквания. За да разберете как точно да създадете съдържанието си, посетете този сайт.

Обобщение на статията, касаеща SEO оптимизация на фешън бутик, онлайн магазин за дрехи и други сходни

Когато популяризирате добре един онлайн магазин, без значени, дали непременно се касае за продукти, като дрехи, обувки, ски екипировка, или други, то това ще Ви даде огромни преимущества. Ще имате дългогодишен органичен трафик, а той е най-ценен, той носи най-много дивиденти, при това без да се налага всеки месец да плащате огромни такси за SEO обслужване.

Достатъчно е да попаднете на качествена дигитална агенция, на която да се доверите… В друг случай, ако наемете опитен екип, то тогава те биха ви оптимизирали добре проекта, но внимателно обмислете, кое е по-добро решение – дали дигитална агенция да поеме SEO оптимизацията, или да наемете служители в отдел “Дигитален маркетинг”.

*снимката с дамите, които позират:bookcovers.ru
*останалите снимки са с рекламни елементи, собственост на W-seo.com
Източник на статията: https://jkanstyle.com/kak-se-popylyarizira-sait/
Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

0 comments:

Post a Comment