Monday, December 20, 2021

Оцет за почистване на подове с мокро почистване



Почистването на дървени подове е деликатна работа, тъй като ако не се вземат всички предпазни мерки, повърхността на дървото може да се повреди. Ето няколко съвета за използване на оцет за почистване на подовете.


 Имате ли дървените подове в дома си?

 

Това е перлата на интериора на къща и апартамент. Но почти всички собственици на жилища задават един въпрос: „Дървесината от твърда дървесина изглежда зашеметяващо, но колко трудно е да се запази външният им вид с течение на времето? Ами ако подовете се замърсят? Трябва ли да похарча цяло състояние, за да почистя подовете?" Отговорът на всички тези въпроси е оцетът, който ще ви помогне да се отървете от най-лошите петна. Оцетът има идеалната концентрация на оцетна киселина (30%), която помага за почистване на пода, без да уврежда дървената повърхност, докато търговските почистващи препарати съдържат вещества, които могат да навредят на дървените подове и да изгорят истинска дупка в портфейла ви. Оцетът помага за премахване на мазни петна, неприятни миризми, мухъл и други проблеми от дървените подове. Наличността и ниската цена се превръщат в основните предимства на оцета, защото почти винаги можете да го намерите в кухнята.

Как да използвате оцет за почистване на подове

 Преди да започнете, трябва да се уверите, че целият прах е отстранен. Ако прахът не бъде отстранен навреме, оцетът само ще го разпръсне по цялата повърхност на пода, което ще засили замърсяването на пода. За целта можете да използвате прахосмукачка. Разтворете оцет във вода. Съотношението е приблизително една чаша оцет към два литра вода. Не нанасяйте тази смес директно върху пода, тъй като може да деформира дървото. Разнесете сместа бавно и избършете пода с влажен парцал. След това, за да полирате пода и да го накарате да блести, смесете равни количества оцет и лак. Оцетът ще помогне за премахване на петна.


 Оцет за почистване на подове
 

 Оцетът може да се използва и за неутрализиране на вредното въздействие на белина. Всички знаем, че белина макар и ефективна, е доста лепкава. Ако използвате белина върху петното, оставете го за една нощ и след това нанесете оцет, за да премахнете всички остатъци от белина. Ако белина не се отстрани, тя ще продължи да действа по-дълбоко от петното, унищожавайки цвета и блясъка на дървото. Като алтернатива бихме могли да нанесем и оцет директно върху петното. Отнема около час, за да изложите оцета на петното, преди да можете да премахнете петното. Но след час трябва да избършете петното с влажна кърпа, за да премахнете остатъците от киселина. Можете също да използвате оцет като дезодорант. Ако в дома ви има забележими миризми,  оцетът може да помогне да се отървете от тях. Можете да използвате неразреден бял оцет за почистване на дървени подове. Уверете се, че мястото е добре проветрено, така че и двете миризми да изчезнат. Не забравяйте първо да използвате прахосмукачка, за да премахнете праха. Можете също да избършете подовете с парцал или моп, но внимавайте да не надраскате повърхността на пода. Освен това се консултирайте с вашия доставчик на подови настилки, преди да започнете с оцет.




Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...

Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

0 comments:

Post a Comment